Uitgeest – Maandag 2 oktober heeft wethouder Jan Schouten geblinddoekt en met blindegeleidestok gewandeld met de visueel beperkte dhr. Sam Samsoedien. Dit om te ervaren welke uitdagingen een visueel beperkt persoon heeft tijdens het wandelen door Uitgeest. Dit was voor wethouder Schouten een verhelderende ervaring. Zo merkte hij dat punten zoals een kledingcontainer voor een visueel beperkt persoon van belang zijn om te weten waar ze zijn. En dat het belangrijk is dat het verkeer stopt als een visueel beperkt persoon de stok vooruit steekt om over te steken. Meneer Samsoedien gaf de wethouder het mooie advies mee om geribbelde tegels te plaatsen bij stoepen die eindigen, zodat herkenbaar is dat de straat begint.

Wandelgroep Uitgeweest
Donderdag 5 oktober zijn wethouders Rene Oud en Judie Kloosterman samen met Het Sociaal Team op de koffie geweest bij de wandelgroep Uitgeweest. De wandelgroep onder leiding van Ursula Hendriks bestaat uit vrijwilligers en bewoners van Geesterheem die in een rolstoel zitten. Elke donderdag wandelen zij na de koffie een ronde door Uitgeest.
Tijdens de koffie, en onder het genot van een taartje, spraken de wethouders met de vrijwilligers en bewoners over de toegankelijkheid in Uitgeest. Er zijn meerdere verbeterpunten genoemd, onder andere de smalle stoepen met te hoge hellingen, overhangend groen en hobbelige straten die te rond lopen waardoor een rolstoel sturen een uitdaging is.

De punten uit deze twee activiteiten nemen wij mee in toekomstige herinrichtingen van straten.

Foto: Foto Judie en Rene bij rolstoelclub (Aangeleverd gemeente Uitgeest)