UITGEEST – In juni is er door wethouder Jan Schouten aan de omwonenden van de voormalige Vrijburgschool gevraagd om met ideeën te komen voor de invulling op deze bouwlocatie. Deze ideeën en schetsen zijn op woensdagavond 11 oktober gepresenteerd. Wethouder Schouten gaf aan dat er maximaal 44 woningen op deze locatie gebouwd worden en minder is geen optie. Het liefst ziet de werkgroep het aantal woningen verdeel over de drie blokken maar dan in 4, 3 en 2 woonlagen omdat niemand zit te wachten op vermindert zicht of schaduw.

Gemeentelijke kaders:
In Uitgeest is de woningnood relatief hoog als dus wethouder Jan Schouten. Er is vooral veel behoefte aan jongeren en senioren woningen maar deze moeten binnen de ruimtelijke kaders passen die de gemeenteraad zijn vastgesteld op 27 juni jongstleden. In grote lijnen is er aangegeven dat er drie woonblokken moeten komen waarbij er uitgegaan moet worden van 44 sociale koopwoningen en een kleine 75 parkeerplaatsen. Dir betekend in eerste instantie drie woonblokken van 4 etages. vierkante meter, met een centrale kern.

Meedenken en extra input:
Tijdens de presentatie is er geen definitieve voorkeur uitgesproken en staat zowel de werkgroep als de wethouder open voor ideeën. De ideeën van onder andere de werkgroep zijn te vinden op de website van de gemeente Uitgeest via www.uitgeest.nl/plannen-en-projecten/centrumplannen/vrijburg-locatie.
Wil je meedenken in de ontwikkeling van deze bouwlocatie en op de hoogte blijven meld je dan aan voor de nieuwsbrief via centrumplan@uitgeest.nl

Foto: Aangeleverd (Gemeente Uitgeest)