Uitgeest – Op 1 oktober aanstaande is er in Dorpshuis de Zwaan weer een koffieconcert. Aanvang van het concert is 11.30U.

DuoDyade is een sprankelend harpduo, gevormd door Colet Nierop en Marije Vijselaar. Deze eigenzinnige en ervaren harpistes willen de grootsheid en veelheid van klankkleuren van de harp laten zien. Vol passie bespelen ze zowel de klassieke pedaalharp als de Keltische harp. Tussendoor vertellen de dames korte anekdotes over de geschiedenis van de harp en de componisten. Dit duo staat al sinds 2011 samen op het podium en weet je gehoor te raken met het enorme klankspectrum van de harp en via hun persoonlijkheid.

Voor hun naam hebben ze zich laten inspireren door Egypte: Dyade staat voor een tweetal goden in de Egyptische mythologie. De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst voor het evenwicht en de harmonie. Egypte is dan ook het land waar, ongeveer 3500 jaar voor Christus, de eerste harpen vandaan kwamen. Daarmee is het een van de oudste instrumenten ter wereld, maar nog altijd springlevend.

Zowel Colet als Marije raakte al op jonge leeftijd in de ban van dit snaarinstrument. Ze staan open voor nieuwe bewerkingen en arrangementen, als het maar mooie muziek is die werkt op de harp. Colet Nierop geeft harples in (onder andere) Uitgeest.
EEN EIGENZINNIG, EIGENTIJDS EN (EEN TIKKELTJE) EIGENWIJS HARPDUO.

DuoDyade (Vrienden De Zwaan Cultureel) €10
DuoDyade €12.50

Bron: Dorpshuis de Zwaan.
Foto: Aangeleverd