Heemskerk – De verkeerslichten op het kruispunt Tolweg – Duitslandlaan – Jan Ligthartstraat in Heemskerk worden vervangen.

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, wordt het hele kruispunt in het weekend van 21 en 22 oktober afgesloten. De 2 weken daarna blijven de Duitslandlaan en Jan Ligthartstraat afslagen afgesloten voor gemotoriseerd vervoer. Richting Plesmanweg en Tolweg zijn dan wel open. Lopend of op de fiets kunt u alle richtingen blijven gebruiken.

Planning:
– 21 oktober 07:00 uur: Start werkzaamheden – afsluiting hele kruispunt.
– 22 oktober 19:00 uur: Einde weekend afsluiting. Richting Tolweg / Plesmanweg bereikbaar, afslagen van Tolweg / Plesmanweg richting Jan Ligthartstraat en Duitslandlaan blijven afgesloten.
– 23 oktober tot en met 3 november: Vervanging installatie.
– Richting Tolweg / Plesmanweg bereikbaar, Afslagen van Tolweg / Plesmanweg richting Jan Ligthartstraat en Duitslandlaan blijven afgesloten.
– 3 november oplevering installatie – einde overlast.

Waarom deze vervanging?
De lampen en masten van de verkeerslichten zijn aan het einde van hun levensduur. Ook biedt de leverancier van de huidige installatie geen ondersteuning meer.

Wat wordt er precies gedaan?
Er worden nieuwe masten geplaatst waaraan nieuwe lampen komen te hangen. De lampen zijn ledverlichting. Deze zijn duurzamer en gaan langer mee. Ook de bekabeling van de installatie wordt vervangen. Zo kan de installatie weer 25 jaar mee.

Informatie via navigatie of flitsmeister
Omleidingen wordt in verschillende navigatiesystemen gezet. Gebruik deze als u niet zeker weet welke route u kunt pakken.

Goed om te weten: hulpdiensten kunnen bij spoedgevallen altijd gebruik maken van het kruispunt.

Bron & foto: Gemeente Heemskerk