Landelijk – Op 22 november vinden de verkiezingen plaats voor leden van de Tweede Kamer. Heeft u de Nederlandse nationaliteit, bent u op die dag 18 jaar of ouder en bent u niet uitgesloten van het kiesrecht? Dan ontvangt u in de week van 8 november uw stempas per post. Voor het stemmen heeft u ook een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs nodig Die moet geldig zijn, óf mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Iemand anders machtigen
U kunt ook iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Dat kunt u nu al regelen, via een formulier. U kunt ook wachten tot u uw stempas heeft ontvangen; op de achterzijde van die pas kunt u ook een machtiging invullen. Kijk voor alle informatie op www.uitgeest.nl/verkiezingen > Volmacht. Komt u er niet uit, belt u ons dan op 140251.

Stemmen in een andere gemeente?
U kunt ook in een andere Nederlandse gemeente uw stem uitbrengen. Dan moet u vooraf een kiezerspas aanvragen. Dat kan tot uiterlijk 17 november. Kijk voor alle informatie op www.uitgeest.nl/verkiezingen > Volmacht. Komt u er niet uit, belt u ons dan op 140251.

Alles weten? Kijk op www.uitgeest.nl/verkiezingen

Foto: Aangeleverd (gemeente Uitgeest)