Foto: Aangeleverd Jac P Thijse College

Wij zijn musicalgroep JPTeens on Stage van middelbare school het Jac. P. Thijsse College in Castricum en met een fantastische groep van 45 scholieren – uit alle dorpen in de regio en van alle jaarlagen en niveaus binnen de school – zetten wij dit jaar na andere schitterende musicalproducties als Shrek, Tarz on Stage, SISTERs in ACTion, De Magische Nanny en Donna’s Dagboek de grootste Disney-musical Beauty and the Beast op de planken.

De Uitgeesterse toppers Jilke(17), Duuk (14), Jonas (13), Dagmar (14), Babs(14), Samantha (16), Luna (12), Jet (12) en Aimée (16) zijn dit jaar met veel plezier te bewonderen in de grote productie. Maar hoe vinden zij het eigenlijk om te spelen in een musical?
‘Ondanks dat de leeftijden variëren is het altijd super gezellig, we zijn net een soort familie. Je maakt gegarandeerd nieuwe vrienden.’ vertellen Dagmar, Duuk, Jet en Jilke. Babs en Luna vertellen: ‘Ik heb auditie gedaan omdat ik nieuwe ervaringen op wilde doen en mijn hobby’s op een andere manier wilde uiten.’ Samantha vult daarbij aan dat ze het mooi vindt om te zien ‘hoe mensen die niet zo veel zelfvertrouwen hadden door de groep geleerd hebben om te shinen.’ In de, naar Jonas zijn woorden, ‘originele’ musical moet de grootste uitdaging voor Aimée echter nog komen. ‘Spelen met een pruik is echt moeilijk’, zegt ze.

De hele groep heeft ontzettend veel zin in de voorstellingen 5 en 6 april in het prachtige Kennemer Theater in Beverwijk! Wij spelen op 5 april om 15:00 en 20:00 en op 6 april om 20:00. De kaarten kosten tussen de tien en vijftien euro. Zien we u daar? Tickets bestelt u makkelijk en snel via de QR-code!