BUCH – Afgelopen maand vond in Sportcentrum De Beeck in Bergen een banenbeurs voor Oekraïners plaats. Werkzoekende Oekraïners uit de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo konden kennismaken met lokale en regionale bedrijven en uitzendbureaus. Burgemeester Lars Voskuil van gemeente Bergen opende de beurs en benadrukte dat hij het zo mooi vindt dat de Oekraïners enorm hun best doen om mee te draaien in de lokale samenleving.

Op zoek naar een baan
Zo’n veertig Oekraïners bezochten de beurs en konden terecht bij stands van onder meer Herenbos en diverse horecabedrijven. Daarnaast konden werkzoekenden voor informatie en aanmelding terecht bij verschillende uitzendbureaus, zoals Belona4Work en PDZ.

De banenbeurs is een initiatief van NHN Werkt Door en het WerkgeversServicepunt in samenwerking met de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. “We willen Oekraïners actief helpen met het vinden van werk. Op een laagdrempelige manier hebben zij hier kennis gemaakt met verschillende werkgevers in de regio,” aldus Bianca Vriend, mobiliteitsadviseur van NHN Werkt Door.
De beurs was erg geslaagd; veel mensen vonden direct een baan.

Foto: Aangeleverd